facebook twitter
facebook facebook
header

Новини

Проект „Младите за една по-добра Варна“

Проект „Младите за една по-добра Варна”

В началото на месец юли AIESEC Варна започна работа по проекта „Младите за една по-добра Варна”. Проектът е финансиран от община Варна и се организира с подкрепата на дирекция „Младежки дейности и спорт”. Работата по него ще продължи в следващите три месеца.

Основна цел на проекта е да се идентифицират проблемите на младите хора във Варна. На база на установените трудности ще се търсят решения от страна на участниците в проекта, включително и споделяне на съществуващи добри практики за решаване на конкретните проблеми от чужбина.

По линия на проекта във Варна освен екипа на AIESEC Варна ще работят 8 доброволци от чужбина. Те ще сътрудничат при организацията на проекта и създаването на мултикултурен диалог. Младите доброволци са участници в програмата за Обмен на AIESEC и идват от Русия, Китай, Португалия, Бразилия и Испания.

По време на проекта ще се разработят въпросници – анкети, които ще бъдат разпространени на територията на град Варна и близките курорти. Цел на анкетите е да се определят основните проблеми на младите хора. На 14 август ще се проведе дискусионна среща в Младежки дом – Варна. Очаква се събитието да събере 80-90 човека и чрез него да се финализира крайното решение на проблема.

По време на заключителния етап на проекта ще се разработи материал, които да обобщи събраната информация. Ще се разработи „Наръчник с добри практики”, чиято цел е да се представят различни решения и добри практики от чужбина, които да помогнат за промени на варненското общество към по-добро.

С подкрепата на Община Варна.

varna_municpality